Derfor kraftig oppgang i Seadrill

Aksjen har gått betydelig de siste dagene. Flere analytikere kommenterer.

Konsernsjefen i Seadrill, Alf C Thorkildsen - Foto: Selskapet
Energi

- Det har vært tre sterke slutninger i dypvannsmarkedet den siste måneden. Det viser at markedet holder seg ganske sterkt. I tillegg har oljeprisen kommet opp, sa analytiker Christian Dyvik i NRP Securities til Reuters fredag.Seadrill har store kontraktsmotparter for sine prosjekter. Det er tre rigger med Petrobras, en semi og et drillship med Exxon Mobil, en semi og et drillship med Total, en semi med Huskey og en semi med Devon.- Vi ville vært veldig overrasket om noen av disse kontraktene ble kansellert, sier en analytiker til HegnarOnline.Det er anslått at dypvannsprosjekter har en break-even på mellom 20 og 60 dollar per fat olje.- Det at oljeprisen igjen starter på "5", samt forrige ukes kontraktsnyheter i dypvannssegmentet, er positivt for Seadrill. Aksjen hang også litt igjen i forhold til de amerikanske rigg-aksjene en periode, og det er mulig den nå tar igjen noe av dette, sier Bjørn Thoresen i First Securities til HegnarOnline.Aksjen har steget 21,5 prosent siden sluttkurs onsdag.Oljeservice-aksjer har generelt en relativt høy betaverdi, og stiger da gjerne mer enn oljeselskaper på gode dager.

Nyheter
Energi