DnB NOR-analytiker om oljelagertallene

Analytikeren kommenterer oljelagertallene.

Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets - Foto: DnB NOR
Energi

De amerikanske oljelagrene steg med 2 millioner fat til 353,3 millioner fat sist uke, mens de var ventet å stige med 1 millioner fat, ifølge Reuters. Det var derimot den betydelige oppbyggingen i bensinlagertallene som overrasket markedet, og sendte oljeprisen ned. Les alt om oljelagertallene her- Jeg hadde regnet med trekk på bensinlagrene. Etterspørselen etter bensin kom omtrent inn som forventet. Den var omtrent lik som i forrige uke, men produksjonen av bensin var opp mer enn 300.000 fat per dag fra uken før. Dette kom av både en høyere bensinyield (økte med hele 2 prosent), og i tillegg en liten økning i gjennomstrømning for raffineriene, sier Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets til HegnarOnline.

Nyheter
Energi