Dropper boring etter olje på dypt vann

Oljeselskaper dropper nye dypvannsprosjekter.

Energi

I en rapport fra en av oljebransjens viktigste institusjoner, Morgan Stanley, kommer det frem at oljeselskaper dropper leteprogrammer etter olje og gass på dypt vann, ifølge dn.no. Ifølge finansinstitusjonen vil produksjon som tilsvarer 2,4 millioner fat olje per dag forsvinne i forhold til tidligere forventninger for 2011.- Lavere oljepris og svakere kredittmarked har hatt en ødeleggende effekt på utviklingsprosjekter offshore, kontrakter på nye flytende plattformer kan muligens halveres til ti for inneværende år mot 19 i 2008, heter det i rapporten fra Morgan Stanley.Totalt var det ventet å at dypvannsprosjekter ville tilføre 6,3 millioner fat olje per dag innen 2011, men nå har altså prosjekter som tilsvarer 2,4 millioner fat per dag falt fra.

Nyheter
Energi