Er dagens oljefest et blaff?

Spekulanter sender oljeprisen til værs, til stor glede for mange av aksjonærene på Oslo Børs. Analytiker Thina Saltvedt forteller HegnarOnlines lesere hva som skjer.

Foto: iStockPhoto
Energi

I dag har spekulanter drevet oljeprisen rett til værs. Et fat nordsjøolje, med levering i mai, omsettes nå for 51,36 dollar, opp 7,76 prosent, mens WTI-oljen omsettes for 51,99 dollar etter en oppgang på åtte prosent.- Oljeprisen har svingt kraftig i hele høst hvor usikkerheten fikk et kraftig løft etter at investeringsbanken Lehman ble slått konkurs. Den usikkerheten som har preget markedet siden i høst kan det gi store reaksjoner i oljeprisen på kort sikt. Derfor kan dagens kraftige positive reaksjon i oljemarkedet på FEDs annonsering av at de vil kjøpe amerikanske statsobligasjoner fort bli et blaff hvis det i de kommende dager strømmer inn med svake økonomiske veksttall, sier Thina Saltvedt, analytiker i Nordea, til HegnarOnline.- Det er derfor svært mulig at oljeprisen vil falle igjen på kort sikt. Mye av optimismen vi har sett i aksjemarkedet har smittet noe over på oljemarkedet denne uken i tillegg til at svekkelsen av USD etter FED-møtet i går har bidratt til løftet i oljeprisen, men dette kan fort snu og det kan dermed også oljeprisen, sier analytikeren.- Oljeprisen har nå brutt den psykologiske grensen på 50 dollar fatet, men bør helst stenge over 50 dollar fatet for at markedet skal tro på at prisene nå har brutt ut av en mer langsiktig tradingrange på 40-50 dollar-fatet hvor prisene har ligget den siste tiden. Hvis markedet venter at prisoppgangen er et blaff, vil nok en del ta profitt før børsene stenger for å sikre seg en kortsiktig gevinst, avslutter Saltvedt.Hovedindeksen på Oslo Børs har i dag lagt på seg 3,72 prosent og står nå i 220,30 poeng.

Nyheter
Børs