Flere analytikere om DNO-nyhet

Alle tilgjengelige analytikere kommenterer DNO-nyhet.

Foto: DNO
Energi

Ifølge oljeminister Hussein al-Shahristani er det ikke noen hindringer lenger for at DNO skal få eksportere olje fra nord-Irak.- Jeg mener DNOs Tawke-felt er klart for eksport. Det er bare å gå i gang så snart som mulig, uten videre forsinkelser, sier ministeren til DN.DNO-sjef Helge Eide er glad for signalene, men tar ingenting for gitt før det formelle er på plass.- Vi får bare ta dette til etterretning, sier han.Det er bare Tawke-feltet og et annet felt som kan eksportere under betingelser inngått med kurderne før 2007.Analytikere- Ingen kommentar, sier Ole Martin Westgaard i ABG Sundal Collier til HegnarOnline.- Det er en veldig gledelig og god nyhet. Mange ganger før har man sett at det er kommet positive signaler, og at det har tatt tid. Vi tror oljeeksport kan skje i første halvår 2009. Irakisk politikk er på en annen side ikke så lett å tolke. Den endelige bekreftelsen vil være når eksporten er i gang. Dette er noe av det mest klare vi har sett fra en tjenestemann på et såpass høyt nivå. Oppgangen i aksjen er ikke overraskende. Når de kommer igang med eksporten, skal aksjen videre opp. Markedet har ikke diskontert inn vellykket eksport, sier Stig Myrseth i Orion Securities til HegnarOnline.- Jeg leste jo nyheten i avisen i dag, og dette er trolig årsaken til oppgangen i DNO. Det vi har sett før, er at aksjekursen har gått slik ved tidligere anledninger. Nå har de i allefall ferdigstilt det tekniske, og nå er det forhandlinger mellom de irakiske myndighetene og KRG som gjenstår, men jeg tror ikke på generelle uttalelser fra oljeministere verden rundt, sier en analytiker til HegnarOnline.

Nyheter
Energi