Kurshopp på milliardkontrakt

Analytiker er overrasket over størrelsen på milliardkontrakten til Acergys joint venture.

Energi

Acergy-aksjer stiger 5,3 prosent til 41,85 kroner i ettermiddag. Det skjer etter at det ble kjent at selskapet, gjennom sitt joint venture med SapuraCrest, SapuraAcergy, har inngått en kontrakt verdt 825 millioner dollar.- At Acergy vant kontrakten var ikke så overraskende, men det er alltid positivt at de får den og dette øker selskapets visibilitet i 2010. Selv om bare halvparten av kontraktsverdien tilfaller Acergy, så er den stor, også i forhold til det selskapet allerede har sikret av arbeid for 2010, sier analytiker Haakon Amundsen i Handelsbanken Capital Markets til TDN Finans.Handelsbanken Capital Markets opererer med en "akkumuler"-anbefaling på aksjen og har et kursmål på 50 kroner.En annen analytiker sier til nyhetsbyrået at de ventet at SapuraAcergy skulle vinne kontrakten, men hadde ventet at verdien på kontrakten ville bli rundt 700 millioner dollar.

Nyheter
Børs