Milliardstøtte i boks for Skanled

Tross innledende kjekling ble EUs toppledere enige om en stimuleringspakke som i stor grad sikrer 1,3 milliarder til gassrøret Skanled utenfor norskekysten.

Foto: Finansavisen
Energi

Den omstridte pakken på til sammen 5 milliarder euro, om lag 43 milliarder kroner, ble banket på EU-toppmøtet i Brussel torsdag kveld, tross opprinnelig motstand fra EU-tungvekteren Tyskland.- Vi er enige om et kompromiss alle kan leve med, sa den sittende EU-formannen, den tsjekkiske statsministeren Mirek Topolanek, torsdag kveld.Dermed kan Gassco-direktør Thor Otto Lohne puste lettet ut. Han legger ikke skjul på at 1,3 milliarder kroner i støtte fra EU til det rundt 10,5 milliarder dyre prosjektet vil komme godt med.- Det er hyggelig at prosjektet blir vurdert til å være viktig for å få en bedre flyt på energistrømmene i Europa. Det er også hyggelig å få muligheten til å realisere prosjektet, sier Lohne til NTB.

Nyheter
Politikk