Oljelagertall sender oljeprisen ned

Ferske tall fra USA sendte oljeprisen ned øyeblikkelig.

Foto: iStockphoto
Energi

De amerikanske oljelagrene steg med 2 millioner fat til 353,3 millioner fat sist uke, mens de var ventet å stige med 1 millioner fat, ifølge Reuters.Prisen på et fat nordsjøolje med leveranse i mai er ned 1,19 dollar i dag til 47,03 dollar.- Det er ikke før etter en drøy halvtime vi ser effekten på oljeprisen. Dette som følge av den store pågangen i markedet akkurat etter tallene er publisert, sier Nils Hvatum i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Bensinlagrene er på 215,7 milloner fat, opp 3,2 millioner fat, mens de var ventet å falle med 1,2 millioner fat.- Å se en bygging av bensinlagrene i en slik situasjon vi er i nå med lav produksjon i rafineriene, er uventet, sier en oljetrader til CNBC.Destilatlagrene er på 145,4 millioner fat, opp 0,1 millioner fat, mens de var ventet å stige med 0,7 millioner fat.Tallene kommer fra Department of Energy i USA.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets tror oljeprisen vil falle som følge av de svake bensinlagertallene.

Nyheter
Energi