Oljeprisen over 50 dollar fatet

I det lagertallene tikket inn onsdag begynte oljeprisen å falle. Men før døgnet var omme hadde oljen foretatt et umiddelbart comeback.

Foto: iStockphoto
Energi

Ferske tall onsdag viste at de amerikanske oljelagrene steg med 2 millioner fat til 353,3 millioner fat sist uke, mens de var ventet å stige med 1 millioner fat, ifølge Reuters.En betydelig oppbygging i bensinlagertallene sendte oljeprisen ned fra rundt 48 dollar fatet for nordsjøolje til under 46,20 dollar per fat.Men så foretok oljeprisen et knallsterkt comeback. I løpet av tre timer, fra 17 til 20 norsk tid, steg prisen til nivåer opp mot 49 dollar per fat. I morgentimene torsdag omsettes brent for levering i mai til 48,18 dollar per fat, opp 1,09 prosent eller 0,52 dollar siste døgn.WTI-oljen med levering i april omsettes for 48,84 dollar per fat, opp 1,45 prosent eller 0,70 dollar siste døgn, mens den mer omsatte mai-kontrakten omsettes for 49,62 dollar per fat. Her har prisen vært så høyt som 50,22 i løpet av dagen.- Markedet har blitt mer optimistisk rundt utsiktene til den amerikanske økonomien i påvente av at denne ny politikken vil bedre ting, sier råvarestrateg David Moore i Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg News.Følg oljeprisen LIVE her!

Nyheter
Børs