Penger strømmer inn i oljemarkedet

Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets forklarer hvorfor oljeprisen går til himmels.

Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets - Foto: DnB NOR
Energi

Et fat nordsjøolje er i dag opp 6,5 prosent til 50,76 dollar på mai-kontrakten, mens WTI-oljen handles for 51,23 dollar per fat. Mens oljeprisen har steget dramatisk, har dollaren falt. Er det en direkte sammenheng?- På fem handledager har EUR/USD gått 8 prosent i euro-favør (1,26-1,36), mens oljeprisen har steget med 19 prosent (fra 43-51). Dollar-svekkelsen har bidratt mye, men det er nok også viktig at teknisk motstand er brutt og at vi ser mer risikovilje og dermed mer pengeflyt inn i olje igjen. I en undersøkelse gjort av Barclays Capital sier 80 prosent av de institusjonelle investorene de har spurt at de kommer til å vekte seg opp i råvarer de kommende tre år, sier Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Her er resultatet av undersøkelsen til Barclays Capital:

Nyheter
Energi