Regjeringen gir klarsignal

Regjeringen skal angivelig planlegge å godkjenne utbygging av Goliat-feltet i Barentshavet. Gasskraftverket vil i tillegg være uten CO2-rensing.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Energi

Det er oljeselskapet ENI som etter planen skal få grønt lys til å starte utbyggingen av Goliat-feltet, skriver Bergens Tidende. Utslippet i forbindelse med produksjonen vil bli på inntil 180.000 tonn CO2 i året. Det tilsvarer utslippet fra 64.000 biler.Om det skulle ende med godkjenning av utbyggingen, betyr det at regjeringen åpner det første olje- feltet i Barentshavet for produksjon til tross for kritikken om at oljevernberedskapen er for dårlig.Det vil også bety at strømforsyningen til produksjonsplattformen delvis sikres gjennom bygging av et gasskraftverk uten CO2-rensing på plattformen, får Bergens Tidende bekreftet fra en sentral regjeringskilde.

Nyheter
Næringsliv