Skanled-plan kan bli utsatt

Planen for bygging og drift av Skanled-rørledningen fra Kårstø i Rogaland til Sverige og Danmark blir trolig utsatt.

Foto: Scanpix
Energi

Regjeringen hadde satt seg som mål å presentere planen i april i år. Årsaken til at det nå går mot en utsettelse, er usikkerheten som har oppstått rundt gassleveransene til Rafnes i Grenland.Yara har trukket seg som gasskunde, og det er i øyeblikket ingen andre aktuelle gasskunder i Norge. Et møte mellom Yara og olje- og energiminister Terje Riis Johansen (Sp) tirsdag ga ingen avklaring.Riis Johansen bekrefter overfor NTB at han vurderer å endre fristene som regjeringen selv har satt for en ferdig plan for anlegg og drift. Det er foreløpig ikke gjort endringer på tidspunktet for driftsstart på Skanled-rørledningen som er satt til 2012. (©NTB)

Nyheter
Politikk