StatoilHydro i gang på Alve

StatoilHydros gass- og kondensatfelt Alve i Norskehavet startet produksjonen torsdag ettermiddag,

Illustrasjon som viser karbonlagring ved Sleipner - Foto: Alligator film /BUG / Statoil
Energi

Gass- og kondensatfeltet Alve i Norskehavet startet produksjonen torsdag ettermiddag, opplyser StatoilHydro i en melding. Alve er bygget ut som et satellittfelt med en undervannsløsning knyttet opp mot produksjonsskipet på Norne-feltet.- Nærheten til Norne ga muligheten for utbygging av Alve som satellittfelt, med betydelig verdiskaping og god ressursutnyttelse som resultat, sier produksjonsdirektør for Norne, Anita A. Stenhaug.- Produksjonen fra Alve og andre funn i området forlenger Nornes levetid fra 2016 til 2021. Dette gir økte ringvirkninger for landaktivitetene i nord, sier hun.Reservene er anslått til 6,78 milliarder kubikkmeter gass og 8,3 millioner fat kondensat.Rettighetshavere i Alve er StatoilHydro (85 prosent) og DONG E&P Norge (15 prosent).

Nyheter
Næringsliv