To aksjetips fra DnB NOR Markets

DnB NOR Markets vurderer Norsk Hydro- og StatoilHydro-aksjen. Bare én får kjøpsanbefalnig.

Energi

Hydro har fått ratingen av gjelden sin nedgradert fra Moody's. DnB NOR Markets skriver i en rapport at de ikke vil bli overrasket om Standard & Poor's følger etter med en tilsvarende endring innen utgangen av måneden.- Disse endringene påvirker selskapets lånekostnader og dermed inntjeningen. Uten utbytte for 2008 og i henhold til våre forventninger heller ikke for 2009 eller 2010 er aksjen blitt mindre attraktiv, skriver meglerhuset.DnB NOR Markets har en holdanbefaling på Norsk Hydro med et 12 måneders kursmål på 24 kroner per aksje.- Det er definitivt kursmålet som henger i den tynneste tråden, heter det.I Nigeria inngår StatoilHydro i en gruppe selskap valgt til å bidra til utvikling av landets gassressurser.- Vi venter å se trenden med at ressursrike land med begrenset investeringsevne tar mer aktive grep for å styre utviklingen fortsetter. Gevinsten er tilgang på kompetanse og ikke minst raskere skatteinntekter. Andre nasjoner som kan bevege seg i samme retning, for deler av sitt potensial, er Brasil og Mexico, skriver meglerhuset.DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på StatoilHydro med et kursmål på 150 kroner per aksje.

Nyheter
Børs