Aker-sjefen: Dette er ikke slutten

Aker varsler et fast grep om Aker Solutions.

Foto: Scanpix
Energi

Aker Solutions-aksjen var blant de få taperne på Oslo Børs i dag etter meldingen om at selskapet bruker to millarder kroner på å kjøpe og øke andeler i fem selskaper fra Aker, og finansierer kjøpene med et obligasjonslån på 1,75 til to milliarder kroner.Aker varsler et fast grep om Aker Solutions etter å ha inntatt nye styreplasser i selskapet.- Vi går inn i Aker Solutions-styret med en ambisjon om å utvikle selskapet videre både strategisk og finansielt, sa konsernsjef i Aker, Øyvind Eriksen, ifølge Reuters under generalforsamlingen i Aker.Eriksen blir ny styreformann i Aker Solutions, og storaksjonær Kjell Inge Røkke går også inn i styret.- Dagens salg av eiendeler fra Aker ASA til Aker Solutions var ikke slutten, men starten på en satsing og en utvikling av den virksomheten fremover, sier Eriksen.- Vi er ikke et konsern, men en aktiv industriell eier som absolutt ikke går inn i Aker Solutions-styret for å drive med passiv forvaltning, understreker han ifølge nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs