Analytiker: Det er for tidlig å si om bunnen er nådd

-Det er for tidlig å si om bunnen er nådd, sier analytiker Thina Saltvedt til HegnarOnline. Dette tror hun om utviklingen i oljeprisen og på Oslo Børs.

Oljefat - Foto: Fredrik Beskow / Statoil
Energi

Prisen på et fat nordsjøolje, med levering i juni, har nå krabbet over 50 dollar fatet og omsettes nå for 50,02 dollar, opp 0,32 prosent. Mange spør seg om 50 dollar vil etablere seg som en bunn, eller om vi skal videre ned på 40-tallet.-Det er for tidlig å si at det har vært en bunn. Vi ser hele tiden svake tegn fra realøkonomien. På den positive siden kommer det meldinger om høyere industriproduksjon i Kina. Det bidrar til litt mer optimisme, sier Thina Saltvedt, analytiker i Nordea, til HegnarOnline.-Tro du OPEC kan gjennomføre nye kutt på møtet som finner sted 28. mai?-Jeg tror de først vil se an utviklingen i verdensøkonomien. De ønsker ikke å bidra til ytterligere svekkelser i økonomien. Derfor er det ikke i deres interesse å få opp oljeprisen for raskt, sier Saltvedt.-Så Oslo Børs vil ikke få noen drahjelp fra oljen de neste månedene?-Det er for tidlig å si om bunnen er nådd. Vi kan se et gulv på Oslo Børs om oljeprisen holder seg på dagens nivå. Jeg tror oljeprisen vil bevege seg mellom 45 og 55 dollar fatet de neste månedene, avslutter Saltvedt.Thina Saltvedt er dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarOnlineTV.

Nyheter
Børs