Analytiker om Sevan Marine

- Fundingrisikoen i Sevan Marine er redusert, mener analytiker.

Foto: Finansavisen - Produksjonsplattform for Petrobras
Energi

Sevan Marine-aksjen var helt oppe i 7,25 kroner tidligere på dagen, men faller tilbake mot stengetid. Nå omsettes Sevan for 6,49 kroner, ned 1,7 prosent.Analytiker Jo Henrik Eriksen i Danske Markets Equities begrunner dagens oppgang med meldingen om salg av et konvertibelt lån på 12 millioner dollar, men han tror ikke størrelsen på lånene er tilstrekkelig dersom selskapet ikke får solgt en enhet.Selskapet skal be generalforsamlingen om godkjenning for å ta opp ytterligere 36 millioner dollar i lån.-Det er bra og reduserer fundingrisikoen i selskapet selv om det vil utvanne eksisterende aksjonærer med 23 prosent dersom selskapet henter inn 48 millioner dollar. Selv om de skulle få inn 48 millioner, vil de ifølge våre estimater fortsatt mangle 24 millioner dollar for å dekke kortsiktige finansieringsbehov, sier Eriksen til TDN Finans.Danske Markets har et kursmå på syv kroner, men det kan bli kraftig oppjustert dersom selskapet får solgt en enhet.

Nyheter
Børs