Dette presser oljeprisen ned

Oljeprisen er på defensiven mandag ettermiddag. Meglere forklarer.

Foto: iStockphoto
Energi

Lav etterspørsel etter energi i USA presser oljeprisen nedover. Høyere dollarkurs og pessimisme rundt utviklingen i verdensøkonomien bidrar til prisfallet, sier oljemeglere.Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble mandag omsatt for 51,52 dollar fatet i London, ned 1,83 dollar. I New York gikk amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet for 48,20 dollar per fat, ned 2,13 dollar.- Råoljeprisen har gått ned, og bakgrunnen er den sterke dollaren og svake aksjemarkeder, sa analytikeren Brenda Sullivan. Etterspørselen på det amerikanske markedet er lav fordi oljelagrene i USA for tiden er uvanlig velfylte.Oljeministeren i De forente arabiske emirater Mohammad al-Hamli sa mandag at en oljepris på rundt 50 dollar er riktig for verdensøkonomien.- OPECs beslutning om å kutte i produksjonen har bidratt til å stabilisere prisen, framholder han.Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) justerte i forrige uke ned sine prognoser for den globale etterspørselen etter olje. Siden september i fjor har OPEC-landene redusert sin oljeproduksjon med til sammen 4,2 millioner fat per dag. (©NTB)

Nyheter
Børs