Dumper anbefaling og kursmål

Sevan Marine-aksjen skal kraftig ned, tror meglerhus.

Foto: Finansavisen - Produksjonsplattform for Petrobras
Energi

Senioranalytiker Ingolf Gillesdal i Nordea Markets kutter sin anbefaling på Sevan Marine fra hold til selg. Samtidig nedjusteres kursmålet fra 1,0 til 0,6 dollar per aksje (fra 6,80 til 4,10 kroner).Analytikeren viser til at Sevan Marine er blitt tvunget å utstede dyre konvertible lån da selskapet har havnet i pengeskivs som følge av forsinkelser, fare for at kontrakter blir kansellert og tørke i kredittmarkedet.Selv om et salg av eiendeler på kort sikt vil bedre likviditeten, tror meglerhuset at en finansiell restrukturering vil reflektere begrensninger i kapitalmarkedet og svakere etterspørsel etter olje og oljeservice.Sevan endte på 6,50 kroner mandag. Det gir en nedside på 37 prosent.

Nyheter
Børs