Gerdt Larsen krevde 800 mill.

Berge Gerdt Larsen er ingen beskjeden mann.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Energi

Ifølge DN skal Petromena-gründer Berge Gerdt Larsen ha krevd 800 millioner kroner for å løse problemene i riggselskapet, som er på vei mot stupet med en obligasjonsgjeld på fem milliarder kroner.I forrige uke presenterte Larsen et forslag til salg av to av riggene for 5,8 milliarder kroner. Etter at verftet har fått sitt, er det 2,6 milliarder kroner igjen. Av dette beløpet skal Larsen selv har krevd totalt 800 millioner kroner.- Berge Gerdt Larsen er både styremedlem i Petromena og manager for riggene. Til tider er det vanskelig å forstå i hvilken egenskap han opptrer, sa Norsk Tillitsmanns advokat Richard Sjøqvist da saken ble prosedert for Namsretten onsdag.Fra før har det vært kjent at managementselskapet Larsen Oil & Gas har krav på fire prosent i salgshonorar. Det som er mer oppsiktsvekkende er at Larsen krever 400 millioner kroner for å overføre utleiekontraktene med Petrobras til riggkjøperen.

Nyheter
Børs