Høyere oljepris etter lagertall

For en gangs skyld steg oljeprisen etter at lagertallene fra USA ble offentliggjort. Slik beveger oljeprisen seg torsdag morgen.

Foto: iStockphoto
Energi

Amerikanske råoljelagre steg 3,9 millioner fat til 370,6 millioner fat i forrige uke, viste ferske tall fra landets energidepartement (DOE).Tallene fikk først oljeprisen til å dale, men så steg både brent-olje og WTI-olje, og brent var igjen over 50-doller fatet før den duppet under mot slutten av dagen.- Optimismen siver bort som luft ut av en ballong. Råolje er blitt en proxy for aksjemarkedene, og det er ikke så lenge folk kan fortsette å overse fundamentalene, sier direktør Jonathan Kornafel i Hudson Capital Energy.Brent for levering i juni omsettes i morgentimene torsdag for 49,56 dollar per fat, og det er ned 0,50 prosent eller 0,25 dollar dette døgnet.WTI-oljen er ned 0,37 prosent eller 0,18 dollar og omsettes for 48,67 dollar per fat.HegnarOnlineTV hadde i går besøk av Thina Saltvedt fra Nordea Markets.Analytikeren tror fallet i etterspørselen vil bunne ut i andre kvartal.- Jeg tror oljeprisen vil gjøre en U-sving i løpet av sommeren, sa Saltvedt blant annet.

Nyheter
Børs