Oljen stiger noe etter krise-mandag

Da uken tok til mandag lå oljeprisen og duppet rundt 53 dollar fatet. Tirsdag morgen dumper den under 50.

Foto: Scanpix
Energi

Mandag foretok prisen på olje et skikkelig svalestup, fra nivåer rundt 53 dollar fatet på nordsjøoljen og 50,50 dollar fatet for WTI-olje, dalte oljen til rundt 50 og 46,50.Lav etterspørsel etter energi i USA presset oljeprisen nedover. Høyere dollarkurs og pessimisme rundt utviklingen i verdensøkonomien bidro til prisfallet.- Oljeetterspørselen kommer ikke opp ettersom det rett og slett ikke er data som støtter at økonomien skal ha snudd. Dollarstyrkingen har også vært en viktig driver, sier opsjonshandler Clarence Chu i Hudson Capital Energy til Bloomberg News.I morgentimene tirsdag er oljen tilbake på offensiven så vidt det er, og brent for levering i juni omsettes nå til 49,97 dollar fatet, opp 0,22 prosent eller 0,09 dollar.WTI-olje med levering i mai omsettes for 45,86 dollar per fat, og det er uendret dette døgnet. Den mer omsatte juni-kontrakten går for 48,57 dollar per fat.

Nyheter
Børs