Oljeprisen ned, dollaren svekker seg

Oljeprisen faller og dollaren svekker seg på børsene i Asia.

Foto: iStockphoto
Energi

Flere tegn til nedgang til regionens to største økonomier - den japanske og den kinesiske - bidrar til pessimisme.Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble onsdag morgen omsatt for 48,35 dollar fatet i elektronisk handel, ned 88 cent. Amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet sank med 1,23 dollar til 48.43 dollar fatet på børsen i Bangkok.- Oljemarkedene er på utkikk etter bedre økonomiske nyheter, noe som kan styrke etterspørselen. Det betyr ikke minst at amerikanerne må sette seg i bilene sine igjen og kjøre mer, sier energianalytikeren John Vautrain til nyhetsbyrået AP.Dollaren svekket seg fra 99,17 til 98,45 mot japanske yen. Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo steg samtidig med 1,8 prosent til 8.253,77, mens Hang Seng falt med 1,0 prosent til 13,436,57, og børsene i Singapore og Australia ble også rammet av nedgang.Bakgrunnen for den generelt pessimistiske stemningen i Asia er nedgang i produksjonen i Kinas fabrikkindustri og svekket tillit til den økonomiske utviklingen i Japan. Pessimismen har avløst en optimisme som i mars ga kursoppgang på de asiatiske børsene. (©NTB)

Nyheter
Børs