Vil ikke mene noe om oljeboring i nord nå

Aps landsmøte vedtok tirsdag å vente med å ta standpunkt for eller imot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Energi

Partileder Jens Stoltenberg og nestleder Helga Pedersen har vært blant de varmeste forkjemperne for føre var-holdningen. Tirsdag vant de fram med sitt syn da Arbeiderpartiets landsmøte vedtok arbeidsprogram for neste stortingsperiode med 197 stemmer mot 102.De sterkeste motstanderne, mindretallet, endret i løpet av det fire dager lange landsmøtet sitt forslag til programformulering. Det som var et klart nei til åpning for leteboring i neste periode, ble endret til et nei inntil det eventuelt kommer utredninger som konkluderer med at det er forsvarlig med oljevirksomhet i havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.- Jeg har tatt inn over meg at det ikke er mulig å samle hele landsmøtet bak en felles formulering. Mindretallet i redaksjonskomiteen legger derfor fram en klar og tydelig formulering som gir uttrykk for at landsmøtet ikke er enig om når og om vi skal tillate leteboring, sa Torgeir Michaelsen.Likevel fikk ikke mindretallet tilstrekkelig støtte fra landsmøtet. De vedtok det opprinnelige programforslaget om å avvente konklusjonene i utredningene om fiske- og dyreliv, samt miljø og geologi. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv