skrev HegnarOnline om et intervju mellom den renomerte avisen Financial Times og Iraks oljeminister Dr. Hussain Al-Shahristani.Under intervjuet ble det klart at Irak allerede betaler de kurdiske regionale myndighetene (KRG) 17 prosent av Iraks oljebudsjett, og der, ifølge Al-Shahristani, opp til KRG å betale utenlandske oljeselskaper de har inngått kontrakter med.- Det pågår en tautrekking. Man må anta at det er de irakiske myndighetene som har the upper hand, sier Gjermund Halle Isfeldt, analytiker i DnB NOR Markets til Finansavisen. - Hvis det er tilfelle, er det spennende å se hvordan kurderne vil behandle DNO. Det er også mulig at kurderne tross alt venter med eksporten, fortsetter han til avisen.DnB NOR Markets har jekket ned sin anbefaling fra kjøp til hold. Melgerhuset har et langsiktig kursmål på 9 kroner på aksjen.Det irakiske kabinettet har godtatt et lovforslag som vil skattelegge alle utenlandske oljeselskaper i landet en inntektsskatt på minst 35 prosent, sa en statlig talsmann, Ali al-Dabbagh, til Reuters India søndag.Lovforslaget må godkjennes av parlamentet.Irak har verdens tredje største oljereserver, og ønsker nå at utenlandske selskaper skal konkurrere om store olje- og gaskontrakter i landet.