DNO - Norges kanskje mest diskuterte selskap

På HegnarOnlines Debattforum går debatten i 350.000!

Publisert 16. mai 2009 kl. 16.20
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 292 ord
Oljearbeidere - Foto: AP

DNO er et oljeselskap notert på Oslo Børs. Selskapet er operatører eller lisenspartnere i Norge, Storbritannia, Jemen, Ekvatorial-Guinea, Mosambik, Nord-Irak og Syria. Selskapet eier også en betydelig del av Det norske oljeselskap.Da selskapet ble stiftet i 1971 var Det norske oljeselskap det første oljeselskapet på Oslo Børs. Selskapet endret senere navn til DNO International, og er ikke det samme selskapet som det overnevnte "Det norske oljeselskap".DNO begynte å tjene penger i '74, men det tok ikke skikkelig av før 29. juni 2004, da DNO meldte at de hadde startet arbeidet med å utvikle et oljefelt i Nord-Irak. Siden den gang har det store temaet vært "eksport". Den ustabile situasjonen i Irak, og det faktum at kontraktsmotparten er de kurdiske sentrale styresmaktene, har ført til forsinkelser når det kommer til eksport av oljen fra Nord-Irak. DNO og aksjonærene har ventet, og ventet.På tross av at DNO produserer olje på en rekke felt, er det Tawke-feltet i Nord-Irak som er det store temaet, og på HegnarOnlines Debattforum hersker debatten stort sett døgnet rundt angående dette. DNOs aksjonærer diskuterer i all hovedsak når eksporten kan være klar, og hva dette vil bety for aksjekursen.Ifølge KRG skal DNO starte eksport av olje fra Nord-Irak fra og med 1. juni, noe DNO har bekreftet i en børsmelding. I helgen kom den irakiske oljeministeren på banen, og gjentok hans utsagn om at all olje på Irakisk jord tilfaller det irakiske folk, og han anser ikke kontraktene mellom KRG og utenlandske selskaper som gyldige.Diskusjonen har eksplodert på debattforumet den siste uken, og nå er antall tråder koblet opp mot "DNO"-tickeren over 350.000! Det vil si at det er flere millioner innlegg vedrørende DNO på HegnarOnlines Debattforum.Nummer to på lista er CanArgo, som kun har 151.000 tråder knyttet til "CNR"-tickeren.