- Anlegget er i ferd med å stenges ned og alt personell som ikke skal delta i innsatsarbeidet evakueres, sier pressekontakt Ola Anders Skaudby i StatoilHydro til Bergens Tidendes nettutgave.Politiet fikk melding om saken klokken 13.41.- En del arbeidere er blitt evakuert, men vi har ikke oversikt over hvor mange. Ingen er savnet og ingen er skadd, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt til NTB.Politi, brannvesen og ambulanser var på stedet tirsdag ettermiddag.- Det er snakk om en kondensatlekkasje av et flytende stoff som heter hexylenglykol. Stoffet er farlig, svært lettantennelig, eksplosjonsfarlig og farlig ved innånding. Mannskaper jobber nå med å skumlegge området der lekkasjen har oppstått, sier Flokenes.Prosessanlegget på Kollsnes i Øygarden vest for Bergen behandler gass fra feltene Troll, Kvitebjørn og Visund.
Klokken 15.06:
Lekkasjen av det farlige stoffet hexylenglykol på Kollsnes-anlegget i Øygarden er under kontroll, melder TV 2. (©NTB)