Den russiske toppledelsen inviterer Norge til et utvidet samarbeid om å utnytte energiressursene i nord.Det opplyser statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til NTB etter at han tirsdag møtte president Dmitrij Medvedev og statsminister Vladimir Putin i Moskva.- Begge ønsker økt norsk deltakelse i olje- og gassvirksomheten. De ønsker deltakelse i flere felt, samarbeid på flere energiområder. Det kan bety oppdrag for oljeselskaper som StatoilHydro, men også for leverandørindustri som for eksempel Aker Solutions. Vi ønsker dette velkommen, og er glad for en ny giv i det norsk-russiske energisamarbeidet, sier Stoltenberg.Det var statslederne i Europas største og nest største gasseksportør som møttes i Moskva tirsdag. Det er også to land som har en rekke felles interesser i forholdet til det gasskonsumerende Europa.- Vi har en felles interesse i at Europa velger å satse på gass, bygger ut infrastruktur og investerer i transportsystemer. Vi kan også ha felles holdninger i reguleringer og andre ting som handler om å balanser forholdet mellom produsenter og konsumenter av gass, sier Stoltenberg.