- 2010 blir et bedre riggår

Eksperten Gavin Strachan ser bedring for riggmarkedet i 2010.

Foto: Finansavisen
Energi

Direktør Gavin Strachan i ODS-Petrodata tror 2009 blir et svakt riggår, men at 2010 kan bli bedre. Under dagens presentasjon på Marine Money-konferansen i Oslo sa han at jackup-segmentet får det tyngst, mens det ser bedre ut for flyterne.- Den prosjekterte oljeprisen er viktig, det er den som bestemmer oljeselskapenes investeringsbudsjett for neste år. I oktober og november 2008 var den prosjekterte oljeprisen lav, derfor er også oljeselskapenes investeringsbudsjetter lave i 2009. Det er årsaken til at 2009 blir et dårlig riggår, sa Strachan ifølge TDN Finans.- Vi mener markedet har overkapasitet på jackup-rigger, selv med en oljepris på 100 dollar fatet. Rundt 56 prosent av nye jackup-rigger er uten kontrakt pr dags dato, sa Strachan.

Nyheter
Børs