Analytiker om spenningen i DNO

Han er ikke overrasket over oppstartstidspunktet, og ser kun ett spenningsmoment igjen i aksjen.

Oljearbeidere - Foto: AP
Energi

1. juni startet norske DNO opp oljeeksporten fra Tawke-feltet i det kurdiske kontrollerte Nord-Irak. Dette har vært en mye omtalt oppstart, og aksjen har steget pent i månedene opp mot 1. juni.- Vi føler nok at mye av spenning er ute av DNO-aksjen. Eksporten startet omtrent når vi ventet. Irak er jo ikke Norge, og det er jo korrupsjon i landet. Det er jo mange som skal ha sitt, noe som førte til at vi ventet en liten forsinkelse med oppstarten, sier en analytiker til HegnarOnline.Han konstaterer at eksporten nå er på plass, og tar det for gitt at DNO får betaling, men mener det er et vist spenningsmoment hvorvidt KRG betaler DNO i henhold til avtalen eller ikke.- Tawkefeltet holder en god stund, det er jo mellom 1,5 og 2 milliarder olje der. Øker du utvinningsgraden over tid, vil du kunne få ut veldig mye olje, sier han.Analytikeren mener det er gode muligheter for oppside i utlandet når man holder på i Irak, men dette avhenger da av at DNO får lov til å beholde de kontraktene de har i dag. Han mener kontrakten virker relativt bra, selv etter flere justeringer.- I august vil vi nok få de første signalene på om pengene kom inn som de skulle, hvis DNO ikke inkluderer dette i de regelmessige produksjonsoppdateringene, avslutter han.DNO-aksjen handles nøyaktig på 8 kroner, opp 0,88 prosent i dag. Aksjen har steget 35 prosent den siste måneden.

Nyheter
Børs