Analytiker spår Songa-ras

Arne Blystad-dominerte Songa Offshore skal stupe på børsen, tror analytiker.

Scanpix / Scanpix
Energi

Arne Blystad-dominerte Songa Offshore stiger 6,3 prosent til 25,20 kroner på Oslo Børs. Bakgrunnen er at selskapet har gjennomført en rettet emisjon, samt restrukturert gjeld.Analytiker Ingolf Gillesdal i Nordea Markets stiller seg positiv til emisjonen.- Dette var helt riktig av selskapet, markedet er der og det var nærmest ventet at de skulle hente penger. Det var også positivt at de restrukturerte obligasjonene, sier Gillesdal til TDN Finans.- Det er veldig bra at selskapet restrukturerer gjelden slik at de eliminerer risikoen for refinansiering de neste par årene. Selskapet har fortsatt høy gjeld og de må fortsatt fokusere på nedbetaling av gjeld, sier Gillesdal.Analytikeren opprettholder salgsanbefalingen, men hever kursmålet fra 1,9 til 2,6 dollar (fra 12 til 16,50 kroner). Det betyr at nedsiden er redusert fra 53 til 35 prosent.

Nyheter
Børs