Betyr dette nok en dårlig dag på børsen?

Oljeprisen holder seg under 70 dollar fatet. Går oljedrevne Oslo Børs nok en trist dag i møte?

Foto: Scanpix
Energi

Brent for levering i august falt i går under 70 dollar fatet, og prisen greier ikke å heve seg over dette nivået tirsdag morgen.- Oljen ble presset mandag som følge av svakere aksjemarkeder og en liten svekkelse av dollaren. Dersom aksjemarkedet faller videre og daller går tilbake til 1,35 mot euro, vil oljen falle tilbake til midt på 60-tallet, skriver Mike Sander i Sander Capital i et notat, ifølge Bloomberg.Urolighetene i Iran har i liten grad påvirket oljeprisen så langt.- Mange lurer på hvorfor begivenhetene i Iran ikke beveger oss i dag. Det er to grunner: For det første er det usannsynlighet at disse protestene kommer til å lede til noen endring i lederskapet. For det andre er det mye ledig kapasitet i verden, så kutt i tilbudet fra Iran vil ikke få noen særlig virkning på oljemarkedet, sier Phil Flynn i Alaron Trading til MarketWatch.Tirsdag morgen går brent for levering i august for 69,9 dollar per fat, ned 2,65 prosent eller 1,90 dollar siste døgn.WTI-oljen for levering i juli omsettes for 70,18 dollar per fat, ned 2,58 prosent eller 1,86 dollar.Mandag falt Oslo Børs 3,3 prosent godt hjulpet av den fallende oljeprisen.

Nyheter
Børs