- Dette kan føre til nytt vilt olje-rally

Nordea-analytiker Thina M Saltvedt forteller hva som skal til for at oljen igjen går til 150 dollar - og enda lenger opp.

Foto: Finansavisen
Energi

Nordea-analytiker Thina M Saltvedt tror oljeprisen kan nå nye høyder innen tre år.Oljeanalytikeren minner om forholdene som rådet for et års tid siden, da oljeprisen nesten krabbet over 150 dollar per fat.- Dersom man ikke får fart på investeringene igjen, kan vi komme tilbake på de nivåene der vi var, og kanskje enda høyere, sa Saltvedt på et frokostmøte i regi av Norske Finansanalytikeres Forening.Ferske tall viser at oljeproduksjonen har blitt redusert med over 10 prosent i OECD Pacific-området siden toppen.- Hvis man i tillegg tar med kutt i planlagte ekstra investeringer, kan man komme opp i hele 18 prosents fall. Når man tar bort dette fra systemet står man i fare for å få en skvis i markedet, varsler Saltvedt.

Nyheter
Børs