DNO ned etter harde ord fra Irak

Oljeministeren vil ikke betale oljeselskapene, men er ikke motstander av eksporten. Aksjen faller. (Oppdatert)

Oljeproduksjon i Irak - Foto: Genel Enerji
Energi

DNO-aksjen faller fra 8,95 kroner til 8,50 kroner etter det ble klart at den Irakiske oljeministeren har sagt i klartekst at Irak ikke skal betale DNO, Addax eller Genel for utviklingen av Taq-Taq og Tawke-feltene.Oljeministeren har vært i samtale med Reuters i Irak.- Vi skal ikke diskutere noen kompensasjon under noen omstendigheter, sa den irakiske oljeministeren Hussain al-Shahristani onsdag.Etter en ubekreftet nyhetssak på et amerikansk nettsted mandag for litt over en uke siden, har det verset rykter om al-Shahristani har gått av eller ei som oljeminister. Mye tyder på at denne saken ikke var korrekt, og at al-Shahristani fortsatt er oljeminister i Irak.Oljeministeren er ikke motstander av den kurdiske oljeeksporten, og kaller den "et positivt steg", ifølge Bloomberg News, skriver TDN Finans.Al-Shahristani håper den mye omtalte oljeloven vil rette opp alle uklarheter.

Nyheter
Energi