DNO på presse-konferanse i Irak

DNOs Helge Eide var på pressekonferanse samme med kurdiske myndigheter og Addax. (Oppdatert 10:53)

Faksimile fra Kurdisk TV
Energi

Vi ser ingen risiko for at oljekranene skal stenges i forbindelse med avtaler rundt inntektsdeling, sier den kurdiske naturressursministeren Dr Khalid Ashti.- Jobber DNO gratis nå? spør en Reuters-journalist.- Ingen jobber gratis. Det er en mekanisme på plass nå, og når den er klar, vil vi dele denne med dere, svarer ministeren.På det politiske eller prosessnivå venter ikke KRG noen problemer. KRG påpeker at det har vært et meget godt forhold mellom utenlandske selskaper og KRG.HVa er fordelen for KRG på inntektssiden?- Oljen vil gå inn i samme system som annen olje i Irak. Vi bidrar med 83 prosent av intektene til Irak, svarer Ashti.KRG sier at de ikke har behov for politisk enighet med den irakiske regjeringen for å gjennomføre eksport.Eksport I dag skal DNO starte eksport av olje fra Nord-Irak gjennom den strategiske Kirkuk-Ceyhan-oljerørledningen. Dette etter de har pumpet olje på forsøksnivå i en lengere tid. DNO og Irak håper å nå 50.000 fat olje per dag fra Tawke-feltet.- Vi har en avtale med KRG, og inntil noe annet kommer på plass på inntektssiden, så står den ved like, sier DNOs pressetalsmann Ketil K. Jørgensen til HegnarOnline.Seremoni Det er en åpningsseremoni klokken 11:00 lokal tid. Denne vil bli overført på en rekke TV-kanaler, blant annet kurdisk TV. Denne har nå pågått en stund, og DNOs Helge eide har snakket foran forsamlingen.Denne har kun vært mulig å følge med kurdisk voiceover på en rekke lokale TV-kanaler.

Nyheter
Energi