Ekofisk-plattform stengt etter sammenstøt

Deler av produksjonen på Ekofisk-feltet ble stengt etter at et skip drev inn i en plattform natt til mandag.

Bølgene treffer en plattform - Foto: Terje Eide / Statoil
Energi

Fartøyet Dig Orange mistet motorkraften, og drev inn i vanninnsprøytingsplattformen i 4-tiden.- Ingen personer kom til skade, men det var skader på fartøyet, sier direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt, Stig S. Kvendseth i ConocoPhillips, til ABC Nyheter.Plattformen Ekofisk 2/4A er stengt ned inntil videre. Omfanget av skadene er uklart.- Oljeplattformen produserer 8.000 fat olje i døgnet. Det er for tidlig å si når produksjonen kan starte opp igjen, sier Kvendseth til Stavanger Aftenblads nettutgave.Produksjonen ellers på feltet gikk for fullt mandag formiddag. ConocoPhillips varslet Petroleumstilsynet og Hovedredningssentralen etter uhellet. (©NTB)

Nyheter
Energi