Får oljehøy børs seg en knekk?

Mye kan endre seg 16:35 med de amerikanske oljelagertallene.

Foto: Scanpix
Energi

Klokken 16:35 legger Department of Energy frem tall for de amerikanske oljelagrene, og det er stor usikkerhet knyttet til disse i etterkant av de overraskende API-tallene i går. API fører også oversikt over oljelagrene i USA, men er regnet som mye mindre viktig enn DoE.Sist uke viste APIs tall for oljelagrene et trekk på hele 6 millioner fat. Forventningene til DoEs tall er et trekk på mellom 2 og 0,5 millioner fat for råolje, oppgang på 0 til 1,5 millioner fat for bensin og en oppgang for 0,5 millioner til 2,5 millioner fat for fyringsolje.Avviker tallene fra dette, vil dette trolig drive oljeprisen. Forventningene til trekk kan være usedvanlig høye, etter sjokktallene fra API i går. Følg med på HegnarOnline klokken 16:35 for de ferske tallene.Faller oljeprisen, er det trolig at StatoilHydro og hele Hovedindeksen slår følge.

Nyheter
Energi