Kjell Inge Røkkes nye milliardkupp

Luringen Kjell Inge Røkke er sikret over to milliarder kroner i fortjeneste selv om Aker Exploration ikke finner en eneste dråpe olje. Staten tar regningen.

Oljefat - Foto: Fredrik Beskow / Statoil
Energi

Luringen Kjell Inge Røkke satser stort på olje. I dag kan DN fortelle at Røkkes Aker er sikret over to milliarder kroner i fortjeneste selv om Aker Exploration ikke finner en eneste dråpe.Årsaken til det er endringer i skattereglene som gjør at Staten tar store deler av risikoen. Dersom det bores tomme brønner, eller brønner som ikke er økonomisk lønnsomme, å bygge ut dekker Staten 78 prosent av leteutgiftene.- Endringen av skattereglene var en vesentlig forutsetning for etablering av Aker Exploration, sier Aker-direktør Geir Arne Drangeid til DN.

Nyheter
Børs