Nytt prishopp på olje

Oljeprisen har ikke vært høyere på syv måneder.

Foto: iStockphoto
Energi

Energiaksjene på Wall Street steg tirsdag på nyheten om at oljeprisen steg mot 71 dollar per fat. Ifølge Bloomberg er prisen nå på det høyeste nivået på syv måneder etter at bransjeorganisasjonen API meldte om mindre olje på lager i USA. I forrige uke falt lagrene med 5,96 millioner fat til 357,9 millioner fat, det laveste nivået siden mars. Det kommer nye lagertall fra det amerikanske energidepartementet (DOE) i ettermiddag.Spekulasjoner om at dollaren vil falle ytterligere mot euro bidro til prisoppgangen.- API-tallene er den eneste grunnen til at vi ser et rally i markedet, men vi må se DOE-tallene for å få dem bekreftet, sier Ken Hasegawa i meglerhuset Newedge til Bloomberg. Han mener prisen er drevet av spekulanter og ikke det fundamentale.Råolje for levering i juli steg 1,3 prosent til 70,94 dollar i etterhandelen på New York Mercantile Exchange.Oljeprisen nådde toppen på 147,27 dollar 11. juli i fjor, mens bunnoteringen var 32,40 dollar 19. desember.Brent-prisen ligger like under 70 dollar, nærmere bestemt 69,97 dollar (juli-kontrakten)

Nyheter
Børs