Oljeknøtt varsler funn

StatoilHydro og Noreco er på eiersiden i letebrønn hvor det er funnet lettolje.

Illustrasjon som viser karbonlagring ved Sleipner - Foto: Alligator film /BUG / Statoil
Energi

Norwegian Energy Company ASA (Noreco) annonserer et oljefunn i leterønnen Gygrid I PL348 i Norskehavet. Dette er den tredje letebrønnen i lisensen, som er operert av StatoilHydro, og Noreco eier 17,5 prosent.- Vi er godt fornøyd med resultatene fra Gygrid-brønnen. Det ble funnet lettolje i et reservoar av god kvalitet. Dette siste funnet øker sannsynligheten for ytterligere funn i en veldig lovende lisens, sier letedirektør Lars Fosvold i en melding.Det foreløpige volumet i Gygridfunnet er mellom 19-31 millioner fat oljeekvivalenter. Lisensen inneholder også funnet Galtvort som ble boret i fjor, og Tau-funnet. Det er mange identifiserte prospekter og leads, og det totale volumpotensialet for lisensen er av Noreco estimert til å kunne være opp mot 25 millioner fat oljeekvivalenter netto til Noreco.

Nyheter
Børs