Oljeprisen faller - megler er overrasket

Oljeprisen fortsetter fallet mandag morgen. Megler lar seg overraske.

Foto: iStockphoto
Energi

Oljeprisen faller mandag morgen. Den stigende dollaren bidrar til å senke prisene ytterligere fra de høyeste nivåene på åtte måneder. Samtidig følger meglere ifølge Reuters nøye med på hva som skjer i Iran, der valgresultatene har blitt møtt med voldelige protester i Teherans gater.Mahmoud Ahmadinejad ble fredag gjenvalgt for nye fire år, ifølge de offisielle valgresultatene. Men opposisjonen har anklaget regjeringen for valgfusk, og over 100 reformpolitikere er arrestertBrent-olje for juli-levering handles for 70,10 dollar, som er ned 82 cent i dagens handel. WTI-frontkontrakten handles for 70,92 dollar fatet, ned 1,12 dollar i dag.- Jeg ville ha sagt at dollaren trolig er driveren, men jeg må si jeg er overrasket over at situasjonen i Iran ikke drev markedet opp, sier megler Clarence Chu hos USA-baserte Hudson Capital Energy i Singapore til Reuters.

Nyheter
Næringsliv