Råsterkt olje-comeback torsdag

Onsdag fikk oljeprisen juling etter overraskende dårlige USA-tall. Torsdag reiser det sorte gull seg.

Foto: iStockphoto
Energi

Onsdag falt oljeprisen kraftig etter at det ble offentliggjort nye lagertall fra USA, og både prisen på brant og WTI-olje datt til rundt 66 dollar fatet, etter å ha cruiset rundt nivåer på 68,50 tidligere på dagen.De ferske tallene fra det amerikanske energidepartementet viste nemlig en uventet bygging på 2,9 millioner fat i oljelagrene i USA, mens det ifølge Bloomberg News var ventet et halvparten så stort trekk- Det var en økning i etterspørselen før Memorial Day-helgen forrige helg, og etter det har etterspørselen falt. Det er ikke noe godt tegn når vi er i begynnelsen av kjøresesongen, sier Victor Shum i Purvin & Gertz til Bloomberg News.Torsdag foretar imidlertid det sorte gull et aldri så lite comeback, og på et par timer har nå oljeprisen steget med over 2 prosent.Brent for levering i juli omsettes nå for 67,38 dollar opp 2,32 prosent eller 1,53 dollar, mens WTI-oljen er opp 1,89 prosent eller 1,25 dollar til 67,38 dollar.

Nyheter
Børs