Reuters senket Irak-aksjene

Reuters utelot viktig informasjon i melding, som senket DNO og Heritage med flere prosent.

Iraks oljeminister, Hussain al-Shahristani - Foto: AP
Energi

I dag like før klokken to kom meldingen fra Reuters om at den irakiske oljeministeren Hussain al-Shahristani hadde uttalt at DNO, Addax og Genel ikke ville få betalt noe for utviklingen av Taq-Taq og Tawke-feltene.Den konkurrerende nyhetsleverandøren, Bloomberg News, utelot ikke den siste utalelsen fra al-Shahristani. Den omtalte oljeloven, og at den ville oppklare i alle problemer, og at landet ikke var motstander av eksport.HegnarOnline refererte til begge meldingene i vår dekning av saken.Trolig påvirket Reuters manglende melding til at DNO-aksjen falt omtrent fire prosent på Oslo Børs onsdag. Samme skjebne hadde Heritage Oil i London, da Reuters-nyheten spredte seg raskt, ifølge Financial Times .Her kan du lese mer om hvordan forholdene er for DNO i Irak, og at selskapet har det på det rene at de får betalt, selv om en endelig avtale ikke er klar.

Nyheter
Børs