Røkke på kjøper'n

Kjell Inge Røkkes Aker Exploration har inngått en avtale med Chevron Norge.

Kjell Inge Røkke
Energi

Aker Exploration har inngått avtale med Chevron Norge om å overta gjenværende eierandel på 12,5 prosent i PL 283. Lisensen inneholder mulige interessante prospekter i et svært lovende leteområde av norsk sokkel, heter det i en melding fra selskapet.- Vi styrker vår posisjon ytterligere i Vøringbassenget som representerer en interessant mulighet i en lisens med et spennende potensiale, sier konsernsjef Bård Johansen i Aker Exploration.Lisens 283 vil bli delvis tilbakelevert 14. juni i år og hvor partnerskapet vil beholde et gjenværende areal med flere svært interessante prospekter. Det obligatoriske arbeidsprogrammet er utført.Avtalen med Chevron Norge innebærer at Aker Exploration overtar selskapets eierandel på 12,5 prosent i lisensen og vil etter transaksjonen sitte på 25 prosent eierandel.Statoil er operatør med 30 prosent, ConocoPhillips har 15 prosent, Petoro 20 prosent, Centrica 10 prosent og Aker Exploration 25 prosent.Avtalen med Chevron Norge innebærer at Aker Exploration betaler kontant for andelen. Transaksjonen skal godkjennes av norske myndigheter.Les hele meldingen her

Nyheter
Børs