Rykter rundt børsvinner

Rykter om en milliardkontrakt bidrar til kursoppgang for Acergy.

Energi

Acergy-aksjen utmerker seg med en oppgang på 7,9 prosent til 68,50 kroner. Fredag ble det kjent at selskapet er tildelt en kontrakt fra ExxonMobil-datterselskapet Mobil Producing Nigeria til en verdi av 190 millioner dollar.- Jeg tror aksjen stiger med oljeprisen, et generelt godt aksjemarked og på kontrakten selskapet fikk på fredag. Kontrakten reduserer usikkerheten, sier en analytiker til TDN Finans.- Det ryktes også om at en kontrakt på rundt 250 millioner dollar med Petrobras er rett rundt hjørnet, fortsetter analytikeren.Analytiker Erik Tønne i Arctic Securities peker på en kombinasjon av sterk oljepris og oljeservicesektor i USA, samt at selskapet leverte en kontrakt fredag forrige uke. Arctic Securties har en kjøpsanbefaling på aksjen.

Nyheter
Børs