Sevan Marine måtte dumpe kursen

Sevan Marine-aksjen steg kraftig før meldingen om en mulig milliardemisjon. Emisjonskursen havnet langt under børskurs, noe som førte til kraftig overtegning. (Oppdatert 07:58)

Sevan - Goliat FPSO - Illustrasjon: Selskapet
Energi

Sevan Marine-aksjen steg 8,7 prosent til 9,14 kroner tirsdag. Rett etter børsslutt ble det kjent at selskapet har engasjert Pareto Securities AS og SEB Enskilda AS for å vurdere å gjennomføre en rettet emisjon mot norske og internasjonale institusjonelle investorer.Det ble opplyst at bruttoprovenyet kunne komme opp i 1,1 milliarder krone og at emisjonskursen ville ligge mellom 7 og 9,14 kroner.Nå meldes det at Sevan har foretatt en emisjon på 137,5 millioner aksjer til kurs 8 kroner. Det er 12,5 prosent under tirsdagens sluttnotering.Oppdatert: Administrerende direktør Jan Erik Tveteraas i Sevan Marine sier til Reuters at emisjonen ble overtegnet fire til fem ganger.- Vi har nå all kapital på plass i selskapet, det som vi nå vil vurdere er om vi vil gjennomføre Sevan Driller 2 og 3, sier Tveteraas.Tveteraas ser lyspunkter.- Det er ikke så mørkt som en kanskje skulle tro. Får vi nåværende oljepris og den varer noen måneder, så tror jeg på både FPSO- og driller-markedet. Det er flere tegn på økning i aktivitet innen FPSO, sier Tveteraas.

Nyheter
Børs