Stabil pris etter oljeras onsdag

Prisen på olje holder seg stabil torsdag morgen, etter et realt fall onsdag etter offentliggjøringen av nye lagertall.

Foto: Scanpix
Energi

Både brent og WTI-olje holder seg stabil i rundt 66 dollar fatet torsdag morgen, etter et fall fra i overkant av 68,50 dollar fatet onsdag.Ferske tall fra det amerikanske energidepartementet viste nemlig en uventet bygging på 2,9 millioner fat i oljelagrene i USA, mens det ifølge Bloomberg News var ventet et halvparten så stort trekkBensinlagrene falt svakt, mot en ventet bygging, mens destillatlagrene steg med 1,7 millioner fat, det dobbelte av analytikernes forventninger.- Det var en økning i etterspørselen før Memorial Day-helgen forrige helg, og etter det har etterspørselen falt. Det er ikke noe godt tegn når vi er i begynnelsen av kjøresesongen, sier Victor Shum i Purvin & Gertz til Bloomberg News.Kevin Kerr i Kerr Trading International er enig.- Oljen har steget markert de seneste ukene, og handles i hovedsak på disse nivåene på ren spekulasjon og svak dollar, ikke etterspørsel. Det er rett og slett ikke nok til å holde disse nivåene, og lagerrapporten understreker det, sier Kerr til MarketWatch.Brent for levering i juli omsettes nå for 65,87 dollar per fat, opp 0,03 prosent eller 0,02 dollar, mens WTI-olje selges for 66,03 dollar, ned 0,14 prosent eller 0,09 dollar.

Nyheter
Børs