Stor overraskelse i olje-tall

De amerikanske oljelagrene var IKKE som ventet.

En arbeider på en plattform - Foto: Harald Pettersen / Statoil
Energi

De amerikanske oljelagrene steg med 2,9 millioner fat til 366 millioner fat sist uke, mens de var ventet å falle med 1,4 millioner fat, ifølge Reuters.Prisen på et fat nordsjøolje med leveranse i juli er ned 0,62 dollar i dag til 67,55 dollar like i etterkant av tallene.- Det er ikke før etter en drøy halvtime vi ser effekten på oljeprisen. Dette som følge av den store pågangen i markedet akkurat etter tallene er publisert, sier Nils Hvatum i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Bensinlagrene er på 366 milloner fat, ned 0,2 millioner fat, mens de var ventet å stige med 0,4 millioner fat.Destilatlagrene er på 150 millioner fat, opp 1,6 millioner fat, mens de var ventet å stige med 1 millioner fat.Tallene kommer fra Department of Energy i USA.

Nyheter
Energi