Venter bud på 50 mrd. i Kurdistan

Oljeaktør i Kurdistan er ventet å bli plukket opp for 50 milliarder kroner.

Foto: iStockPhoto
Energi

China Petroleum & Chemical Corp. og China National Petroleum (CNPC) jobber med et bud på Addax Petroleum verdt 50 milliarder kroner, skriver South China Morning Post mandag, ifølge TDN Finans.Dette kommer bare dager etter oljeeksporten ble åpnet ut fra de kurdiske kontrollerte områdene nord i Irak. I tillegg til de overnevnte selskapene, skal China National Offshore Oil Corp. (CNOOC) være interessert i selskapet. Normalt er det ikke mulig for kinesiske selskaper å havne i budkrig, noe som kan bli oversett ved denne anledningen.- Ingen av selskapene som jakter etter avtaler i Sør-Irak gjør ting i Kurdistan. Det er mindre aktører som Addax og Talisman. En kjøper vil trolig bare ta de afrikanske eierdelene og Jean Claude Gandur (grunder og konsernsjef, journ. anm.) vil selge sin beholdning og ta eiendelene i Irak, sier en London-basert analytiker til South China Morning Post, ifølge nyhetsbyrået.

Nyheter
Energi