- Vi er inne i en krise akkurat nå

-Vi er inne i en krise akkurat nå. Vi må ut og bore etter olje, sier rigguru Gavin Strachan.

Gavin Strachan - Foto: Finansavisen
Energi

Rigguru Gavin Strachan har i dag holdt et innlegg på Marine Money-seminaret i forbindelse med Nor-Shipping-uken i Oslo. Ifølge dn.no gjorde ODS-Petrodata-analytikeren det klart at oljeprisen bør ligge på et høyere nivå enn hva som er tilfelle i dag.-Vi er inne i en krise akkurat nå. Vi må ut og bore etter olje. Vi må ut nå, ellers kommer verden til å få et problem, sier Strachan. Oljeselskapene er selvfølgelig ikke interessert i å starte store prosjekter dersom oljeprisen er lav. Når investeringene uteblir, lider riggselskapene.I skrivende stund omsettes et fat nordsjøolje, med levering i juli, for 71,28 dollar, opp 0,68 prosent. WTI-oljen omsettes for 72 dollar fatet, opp 0,94 prosent.

Nyheter
Børs